WEDERVERKOPERS

ontwerp bril martin van den Houdt

Het verleden….

Vanaf 1995 tot ongeveer 2008 zijn er veel van onze bestaande beeldjes in de collectie ontstaan.  Voornamelijk omdat wij regelmatig via wederverkopers de vraag kregen om voor bedrijven een beeldje te maken met een bepaald thema.  Zo was er door de bedrijven vraag naar verbeeldingen van bijvoorbeeld ‘samenwerking’ en ‘dank’,  maar ook iets voor verjaardagen, jubilea en ga zo maar door. Ook werden er “design” artikelen ontworpen.
Hierdoor was de wederzijdse afhankelijkheid bij Atelier Davinci en de wederverkopers behoorlijk groot en in balans. Het internet was nog niet zo populair bij particulieren en bedrijven voor aankopen, maar in deze periode wel al een beetje in opkomst.

Kennis…

De wederverkopers of de totaalleverancier had in die periode veel kennis in huis, soms eigen geschoolde grafici en HBO geschoolde marketeers. Ook waren er uitstekende contacten in het verre oosten die de afnemers niet hadden.  In een enkel geval zelfs een eigen kantoor in bijvoorbeeld Hong Kong.
De klanten (bedrijven) die centraliseerden graag hun aankopen bij dit soort leveranciers die de voorraden bijhielden en over grote opslagruimtes beschikten.
Wij hebben in die periode veel kunnen doen, zoals het maken van awards, beelden en corporate identity. Dit deden we voor bijvoorbeeld bedrijven als DAF, Philips,  en het toenmalige Corus. Veel meer voorbeelden zijn te zien in de portfolio. Natuurlijk kregen we ook direct van kleinere en grotere bedrijven projecten te doen, zoals bijvoorbeeld de “Rabobank 100 jaar”, project “Univé”,  enzovoort.

Later…

Na 2008 kwam de klad in de leveringen aan deze leveranciers. Hun klanten kregen te maken met de crisis en pasten hun aanvragen en budgetten aan. Dit merkten wij uiteraard onmiddellijk in het minder worden van de speciale opdrachten.
Een aantal fusies en faillissementen bij de wederverkopers waren het gevolg. Ook collega gieterijen kregen het erg zwaar. Ook daar waren faillissementen en hierdoor is een enorme hoeveelheid ambachtelijke kennis blijvend verloren gegaan. Uiteindelijk heeft de afnemer hierdoor min of meer in zijn eigen voet geschoten.

speld Park Plaza Hotels design Davinci

Wij zijn toen onmiddellijk ons gaan concentreren op zelf bedrijven benaderen en verkoop aan particulieren door eigen webshops op het internet. Zo leveren we nu als ‘preferred deliverer’ eerdere en nieuwe ontwerpen aan een aantal van de bedrijven die eerst werden verzorgd door de wederverkopers. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld Philips en Park Plaza Hotels.
We hebben ons in die periode afgevraagd of we onze creativiteit en bestaande collectie voor de wederverkoop moesten handhaven of dat we de ‘Atelier Davinci’ beeldjes exclusief zelf zouden moeten voeren.

Nu….

Het is een mix geworden. Voor de wederverkopers maken we nu nieuwe exclusieve opdrachten ‘op aanvraag’ en projecten.
De bestaande en nieuwe in eigen beheer ontwikkelde zaken houden we voor onszelf en bieden die exclusief in onze webshops aan. Ook samen met artikelen die we voor de pakketten en de cadeau-ideeën bij anderen inkopen.

kerstpakket vecchia design davinci

Eigenlijk zijn we, behalve ontwerper en maker, hierdoor ook collega geworden van veel van onze eerdere klanten.

De wederverkopers en totaalleveranciers waarvoor we veel hebben gewerkt. Met aanvragen van 10 tot 10000 stuks per opdracht.:….

CCO, Poulis-Hontele,
Art  Poetry and Design, Jurjen,
Staat & Co., Viveledon,
Art for More, Marvon,
CliniClowns  LvC
Yipp&Co Edwali
Gallerie Melorowitz (Be) Monica Zeegers
Claret Merchants  2Bmade

en meer……