VULLEN ASBEELDJE

 vullen asbeeldje davinci

Het vullen van een asbeeldje.

Het vullen van een 'asbeeldje', wat bij Zandloper of Davinci is aangeschaft, wordt standaard door ons verzorgd. Uiteraard zijn er geen extra of bijkomende kosten aan verbonden.
Indien u het vullen zelf wenst te doen zenden wij de benodigde onderdelen bij het asbeeldje verpakt mee. Onderaan deze blog is te vinden waar u op moet letten.
Leest u deze informatie goed door voordat u begint.

Hoe vullen we een asbeeldje?

In de binnenzijde van een door ons gemaakt asbeeldje, of  in de sokkel hiervan, is een ruimte geschikt gemaakt voor een glazen urntje.
U stuurt (verzekerd of aangetekend! )  een kleine hoeveelheid as in een goed afgesloten verpakking (zoals een knijpzakje van kunststof) naar ons adres .
De as wordt, of – bij sommige modellen -direct in het beeldje geplaatst, (in een zakje gedaan  bij de Kubus-urn), of in een glazen ampule gedaan en in de sokkel verwerkt. De ruimte hermetisch van de omgeving afgesloten.
De plaatsing van de ampule is waar mogelijk direct onder de voetplaat van het beeldje. Als er geen voetplaat is wordt de ampule in de onderzijde van de sokkel geplaatst en met vilt afgesloten.

Foto's…..

Tijdens dit proces maken we foto's van de werkzaamheden, zodat u weet hoe de as is geplaatst. Deze foto's zenden we na de verzending naar een door u op te geven email adres of direct via WhatsApp (alleen mogelijk via uw mobiele nummer).
Er zijn meer mogelijkheden om een ampule in sokkels te plaatsen afhankelijk van de soort sokkel. Wij informeren u graag hierover.
De resterende as wordt bij het afleveren van het beeldje uiteraard aan u geretourneerd.

Verzenden…..

Het verpakken van een asbeeldje ter verzending wordt door ons met de hoogst mogelijke aandacht gedaan.
Het beeld wordt in vloeipapier verpakt waarna deze in een representatieve verpakking wordt gedaan met kunststof chips als buffermateriaal. Waar mogelijk worst deze verpakking ingepakt in glanspapier. Hierna wordt dit geheel in een nette kartonnen verzenddoos geplaatst met luchtzakjes als buffer.
Eventueel door u aangeleverde restant van de as wordt ook in deze doos bijgevoegd.

Aan de buitenzijde is een strakke, geprinte adressticker met daarbij, indien noodzakelijk,  een  "breekbaar" vermelding. De doos is met papieren tape afgesloten (geen plakband).
Er worden geen verdere reclame-uitingen gedaan behalve onze naamsvermelding op de adressticker.
Na het aanbieden bij de PostNL wordt direct een melding gedaan van een volgcode (track/trace) waarbij u het pakket via internet kunt volgen tot en met de bezorging bij het verzendadres ( e-mailadres noodzakelijk).

Zelf vullen…

Wij bij Davinci en Zandloper zijn er geen voorstander van dat u zelf de ampulle plaatst. Wij zijn in onze werkplaats ingericht op de werkzaamheden en weten exact wat te doen.
U kunt eventueel (na schriftelijke afspraak) het plaatsen bij ons in Dreumel  bijwonen.
Mocht u onverhoopt toch zelf het vullen en plaatsen zelf willen doen of door uw uitvaartverzorger, houdt u dan de volgende regels aan:

LET OP:  VRIJWARING
Wij nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor beschadigingen of fouten door handelingen van derden, toegebracht bij het vullen en plaatsen van een ampulle, in een beeld of sokkel.
Onderstaande aanwijzingen zijn bedoeld voor uw uitdrukkelijke wens om de benodigde handelingen niet door ons te laten doen.

Het plaatsen…..

Bij het VOORZICHTIG uitpakken van het beeld is het van zeer groot belang dat u het beeld aan de sokkel optilt en zo nodig het applique (het metalen gedeelte) met de hand ondersteunt.
— Til het beeld NOOIT op aan het applique maar aan de sokkel —

Bij het plaatsen van de ampulle aan de onderzijde van de sokkel:

Van te voren maakt u met een droge schone doek de ampulle schoon zodat er geen vingerafdrukken achterblijven.
Legt u het beeld voorzichtig op de zijkant op een schone doek of tissue, waarbij u zeer goed uitkijkt dat het metalen gedeelte vrij van de ondergrond blijft (het steunt dus niet op de tafel! )
Bij kwetsbare beeldjes zoals de vlinders, is het van zeer groot belang dat de vlinder NIET op de ondergrond steunt.  Past het niet dan kunt u het applique 'over de rand ' laten steken door de sokkel op een dik boek te leggen.
Als u dit negeert dan zal de vlinder waarschijnlijk beschadigen! U kunt het beeld ook niet 'ondersteboven' neer zetten.

Plaats de gevulde ampulle met de dop naar boven (naar het applique toe) zodat, als het beeld op de sokkel staat, de dop ook naar boven wijst.
Haal nu de bescherming van het bijgeleverde vilt af en plakt dit aan één zijde licht vast aan de sokkel. Kijk of het vilt recht zit, en druk het dan in een vloeiende beweging vast.
U zet het beeld weer overeind waarbij u weer het beeld AAN DE SOKKEL optilt.

Indien de ampulle op een andere wijze in de sokkel wordt verwerkt ( bijvoorbeeld onder een metalen plaatje o.i.d.) , of in het beeld zelf, dan wordt per geval beoordeeld of dit door u zelf te doen is.

U kunt ons uiteraard altijd bellen of mailen voor ondersteuning.
Tel: 0487-573985 of mail naar shop@zandloper.nuasbeeldjes van zandloper.nu