VALENTIJNSDAG

Valentijnsdag

Ja beste lezers, het zit er weer aan te komen, Valentijnsdag. Wat ga jij je geliefde geven dit jaar? Geen idee? Dat is eigenlijk onbegrijpelijk, maar voor dat probleem hebben wij een oplossing.
Om te beginnen alvast wat gegevens over Valentijnsdag, misschien word je er wat wijzer van…

De Valentijnsdag-weetjes

  • Mensen met huisdieren houden meer van Valentijnsdag dan mensen zonder huisdieren.
  • meer dan 50% van de Franse mannen houden van Valentijnsdag. In Nederland is dit nog geen 25%. Duitsland en Italië zitten in het midden met  28% en 36%.
  • Franse mannen zijn wel het gierigst, hier winnen de Italianen, zij geven het meest uit aan Valentijnsdag.
  • De meerderheid van de mensen in Nederland hoeft eigenlijk niets met Valentijn. Zeggen ze.
  • Bloemen en chocolade zijn, tegen alle verwachtingen in, helemaal niet zo populair. Nee, de meeste mensen kunnen een verrassing (….beeldje ???) verwachten van hun geliefde.

Valentijnsdag beeldje liefde davinci

Waar Valentijnsdag vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Christelijk is het in ieder geval, maar het fijne weten we er niet van. Tenminste Davinci kon het niet helemaal boven water krijgen. Het Romeinse vruchtbaarheidsfeest Lupercelia wordt ook wel genoemd als oorsprong, maar of dat zo is weten we ook niet zeker.  Doet er eigenlijk ook niet zoveel toe.
In Nederland is het pas echt populair vanaf het einde van de vorige eeuw. Was eerder, vlak na de oorlog,  komen overwaaien uit Engeland en opgepakt door de bloemisten hier. Het heeft dus wel even geduurd voordat de Nederlanders het nodig vonden om hun geliefde in de watten te leggen tijdens een speciale feestdag.

valentijnsdag fopspeen Davinci

Mocht je er niet uitkomen: Wij maken beeldjes, maar ook sieraden,  die je aan je geliefde kunt geven als een tastbare bevestiging van je gevoelens. Vlinders (in de buik), verliefde stelletjes (zoals jullie), beeldjes van kinderen en zo. ….misschien niet helemaal op z’n plaats in deze blog, maar toch…. en nog veel veel meer.
Als je zo’n beetje wilt weten hoe een beeldje wordt gemaakt dan kun je dat in deze blog lezen bij ‘Hoe wordt een beeldje gemaakt‘.

Voor cadeau-ideeën    kijk je gewoon in de webshop van Davinci. Zeker is dat een cadeau uit de shop je warme gevoelens op de dag van geven laat zien, maar ook de dag er na. En daarna. Ook daarna……Nog steeds daarna……..