KOI BEELDJES

beeldje koi op steen

Koi en beeldjes…

De koi (Cyprinus carpio carpio), ook wel Nishikigoi of brokaatkarper genoemd, is de nationale vis van Japan. ‘Nishiki’ is het Japanse woord voor ‘kleurig kleed’, terwijl ‘Goior Koi’ ‘karper’ betekent. (lees verder bij Wikipedia)

Holland Koi Show..

De Nishikigoi Vereniging Nederland heeft als initiator organisator  van de Holland Koi Show de betrokken standhouders na de show van 2015 willen bedanken voor hun enorme betrokkenheid.  Zonder deze standhouders en hun formidabele inzet zou de show de show niet zijn. Juist dankzij deze betrokkenheid is de Holland Koi Show inmiddels de grootste in zijn soort in Europa.

Dank…

Het werd tijd om een blijvende herinnering en een bedankje cadeau te geven van de waardering die de NVN voor hen voelt.

Door een gesprek met Mascha van Lent, werkzaam bij Davinci en een van de weinige koi fotografen in Nederland, werd het gemakkelijker om dit streven vorm te geven.  Door haar kennis van de materie kon dit op een manier die de vereniging eer aan zou doen.
Wat is er dan beter dan een miniatuur, een beeldje, te bedenken en te maken, wat niet alleen het uiterlijk en vorm weergeeft, maar ook het karakter.

Hoe dan?

Het  model hebben we gemaakt door de basis in een 3D print te maken en deze handmatig op te werken tot een kunstwerkje en deze weer 3D te scannen.
Het grote voordeel van deze, toch wat uitvoerige manier, is dat we het uiteindelijke model als 3D bestand hebben.
Hierdoor kunnen we in de toekomst vrij simpel sieraden maken van dit model, maar ook een groot beeld. Uitvoeringen zijn dan ook mogelijk in brons en edelmetaal.

Op voorhand zijn we meteen aan de gang gegaan en hebben we een aantal gemaakt en deze door Mascha laten patineren. Voor alle duidelijkheid: het is dus niet geschilderd, maar gepatineerd.
We hebben ook de steen, de kei, zelf gemaakt uit gietsteen. (Wel grappig is te zien dat je een mand vol ‘echte’ keien hebt die allemaal exact het zelfde zijn). Door deze steen is de rust goed weergegeven die de koi uitstraalt.

Inmiddels zijn we meer dan een jaar verder en hebben verschillende modellen standaard in de collectie geplaatst.

Mocht u naar aanleiding van deze blog vragen of opmerkingen hebben dan kunt u contact met ons opnemen.