GESCHENKEN IN HET TOPSEGMENT

beeldje vlinder zilver

Geschenken in het topsegment..

Een artikel als een beeldje of schaal, die moeten voldoen aan de hoogste eisen in zowel materiaal, vervaardiging en verpakking. Mogelijk in alle edele metalen, ook in combinatie met andere zeldzame glas-, steen-  en houtsoorten.
Voor (relatie-) geschenken in het topsegment, ook uniek voor u ontworpen en gemaakt. Zowel klassiek als modern.

 

luxe gescheneken voor het topsegment

De aanvraag…

Uit België kregen we de aanvraag om voor twee vertrekkende commissarissen van een groot bedrijf  een afscheidscadeau te maken. De uitvoering in hoog niveau en van grote verfijning.
Omdat wij veel ervaring in  zowel goudsmeden als in beelden en beeldjes maken hebben is dit voor ons  geen enkel probleem. Door de combinatie zijn we in staat om op een hoog niveau te werken in edele en luxe materialen wat we zelf in de vorm kunnen maken die we willen. Zonder concessies te doen.

De keuze viel op onze zilveren vlinder en een zilveren uitvoering van het beeld “Hoger Op”. Beide beeldjes zijn geheel  in 925/000 (1e gehalte zilver) gemaakt.  De vlinder is op een zwart kristallen sokkel gemonteerd en de figuren van het andere beeldje op gezwart eikenhout.
Het beeldje Hoger Op heeft een totale hoogte van 28 cm, de vlinder van 13 cm met een spanwijdte van 9 cm.

De sokkels

luxe sokkels bij Davinci

geschenken voor het topsegment

Omdat het om een zeer verfijnd kunstwerkje gaat hebben we gekozen om -naast de uitvoering van gezwart eikenhout- ook de sokkels in verweerd beukenhout aan te bieden.  De absoluut unieke en natuurlijke tekening is te danken aan een bacteriële inwerking die er voor zorgt dat er een uniek materiaal is ontstaan met een prachtig lijnenspel. Met olie afgewerkt en in combinatie met het zilver van de figuren heeft het een zeer luxe, maar toch ook vrolijke uitstraling.

Graveerplaten

Tegenwoordig is een personalisatie op een beeldje meestal gesublimeerd op een zilver- of goudkleurig aluminium plaatje. Dat doen we zelf en doorgaans voldoet dat prima.
In dit geval is dat niet de beste keus. We hebben dan ook een zilveren plaat van 1.5 mm dikte aangeboden (925/000) met een geschuurde afwerking. De randen afgeschuind en hoogglans gebruineerd en met een hoogglans ‘Sans’  letter in kapitalen de tekst gegraveerd (gefreesd).  Met de ‘ouderwetse’  Gravograph graveermachine die we voor de ‘speciale uitvoeringen’  bewaard hebben is zoiets mooi in stijl te maken.