CUSTOM MADE

beeld rabobank custom made beeldmerk. Design Davinci.

Custom made

Custom made of ‘maatwerk’ sieraden werden door mij al tijdens de werkjaren bij Schaap en Citroen Juweliers veel gemaakt.  Het was de bedoeling om als goudsmid wensen van klanten uit te voeren als deze wensen niet vanuit een bestaand assortiment aangeboden konden worden. Gewoon omdat het niet bestond, omdat het te specifiek was, of om andere, buitengewoon persoonlijke redenen.
Dit heeft zich later bij Atelier Davinci voortgezet door veel sieraden, beelden en voorwerpen te bedenken, ontwerpen en te maken naar de speciale wensen van kleinere en grotere bedrijven.
Hierin zijn we nooit klakkeloos te werk gegaan, omdat deze specifieke modellen (of het nu sieraden of beeldjes betreft) een enorme uitstraling hebben en moeten passen in de huisstijl. We weten maar al te goed dat onze artikelen er over veel jaren nog steeds zijn, in tegenstelling tot veel gangbare, vergankelijke, ‘relatiegeschenken’.
Zo hebben we een grote hoeveelheid ontwerpen en artikelen gemaakt als ‘Awards‘ en corporate identity. Maar ook voor allerlei doelen als jubilarisbeleid, een cadeau als dank bij een voordracht  etc.
Voorbeelden van bedrijven zijn Rabo, Philips en Park Plaza. In de Portfolio zijn  voorbeelden te zien waaruit onze grote ervaring blijkt.

schets lampenmaakster Philips. Custom made.
foto 1
costom made lampenmaakster Philips
foto 1a

Hoe gaan we te werk?

Wij zijn om ons werk goed te kunnen uitvoeren afhankelijk van een aantal zaken als briefing, gewenste levertijd en budget. Dit wordt meestal tijdens een eerste mail-wisseling duidelijk.
Zaken als doel, doelgroep, huisstijl en budget zijn nodig om te kunnen ontwerpen voor iemand op de klant, werkvloer, een relatie, jubileum of voor een vertrekkend commissaris.
Om te laten zien dat we de briefing hebben begrepen maken we in eerste instantie -vrijblijvend-  een paar snelle schetsen (foto 1) met een globale prijsindicatie. Een begeleiding en motivatie wordt gegeven.
Als deze worden bevestigd gaan we dieper op de materie in. Dat kan door een goede schets, een 3D tekening of een realistisch model. Hier ligt het moment waar besloten wordt of we daadwerkelijk de opdracht krijgen en hoe we alles gaan aanpakken.

custom made manchetknopen philips design Davinci
foto 2

 Proces..

Het eerste wat van belang is dat het model,  de ‘ l’ Épreuve du maître’  (foto 1a), helemaal tegemoet komt aan de wensen. Ook wat het gestelde budget betreft. Is dat het geval dan wordt na het maken van de matrijzen en hulpgereedschappen de productie (foto 2) gestart.

verpakking davinci
foto 3

Verzorging..

Na de productie is het natuurlijk van groot belang dat het gemaakte goed verzorgd wordt afgeleverd.
Op een enkele uitzondering na wordt van ons verwacht dat wij de verpakking aanbieden en alle handelingen die hierbij noodzakelijk zijn, uitvoeren. Standaard hebben we een geschenkverpakking die ook nog eens in cadeau papier verpakt is (foto 3).  Het later uitpakken van het cadeau hoort er wat ons betreft echt bij.