PREVIEW CLINICLOWNS BEELDJE 2018


HET CLINICLOWNS BEELDJE VAN  2018  

Alpentocht

Per september  2018 organiseert de Stichting CliniClowns  de  Alpentocht 2018 met als doel bekendheid en fondsen te werven. Het leek ons leuk aan te haken bij dit thema voor de nieuw te maken clown, de CK18.
Dit jaar is onze clown erg actief en gaat in gezelschap van zijn maatje de Mont Ventoux per loopfiets bedwingen.

Mont Ventoux bedwingen voor het goede doel

(Artikel zoals gepubliceerd bij  de site van de Cliniclowns)

In 2018 organiseert CliniClowns speciaal voor jou Alpentocht. In 5 jaar zijn er inmiddels meer dan 1.100 helden naar de top gegaan. Ben jij straks een van hen? 

In het weekend van 22 september 2018 zullen we met z’n allen de berg trotseren in de prachtige omgeving van de Mont Ventoux. Je kunt de berg op fietsen, wandelen of hardlopen afhankelijk van waar de grootste uitdaging ligt voor jou! Met een groep deelnemers die allemaal hetzelfde doel willen bereiken en dezelfde ambitie hebben verzetten we samen bergen. Het wordt een zware tocht maar uiteindelijk zullen we allemaal met trots naar beneden kijken.
We vragen elke deelnemer een startbedrag van 250 euro op te halen naast het inschrijfgeld. Het vinden van sponsoren is niet altijd makkelijk, we hebben daarom na inschrijving genoeg tips voor jullie om dat zo makkelijk mogelijk te maken.

Klaar om je in te schrijven? Klik hier. Alvast in de stemming komen? Bekijk hier de filmpjes van afgelopen jaren. Nog vragen? Kijk bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via 033-330 29 88 of info@alpentocht.nl

Het nieuwe beeldje

foto 1

Als ieder jaar weer maken we een nieuw model (foto 1) van het CliniClowns-beeldje. Zo had het beeldje van 2017 het thema ‘25 jaar CliniClowns‘.
Dit jaar is het de Alpentocht. Dit beeldje is als ieder jaar weer een gewild product wat door veel donateurs van de Stichting CliniClowns wordt aangeschaft.

Model CK 18

foto 2

Het door ons bedachte en handgemaakte model (foto 2) van de CK18 is in dit geval opgebouwd uit een metalen clown (tinlegering) en een messing fiets  wat met zilver in elkaar is gesoldeerd. Dit laatste moest wel omdat de onderdelen, als die uit tin gemaakt zouden worden, weer uit elkaar zouden vallen in losse onderdelen bij verdere bewerking. Ook is het van belang dat de fiets sterk is want het vulkaniseren van de matrijsrubbers gaat met 140 graden Celsius en een druk van 150 bar. Voldoende om het model compleet kapot te maken in geval van fouten.

Het maken van het beeldje..

model cliniclowns ck 18 design davinci dreumel
foto 3

Zoals bij ‘Hoe wordt een beeldje gemaakt’ wordt uitgelegd zijn  bij foto 3 de ‘moedermodellen’ te zien zoals deze uiteindelijk in de matrijs verwerkt worden.  Dit om de productie mogelijk te maken.
Deze ‘moedermodellen’ zijn reproducties van het eerste handgemaakte model. Voordeel van direct in metaal werken in plaats van een wasmodel of dergelijk, is dat het model onmiddellijk zonder vormverlies of beschadigingen in een centrifugaal- giet matrijs gevulkaniseerd kan worden. De dan gegoten modellen zijn dan ook qua vorm gelijk, zodat deze gebruikt kunnen worden in een matrijs waar meerdere gietingen uit komen. Een aantal van de moedermodellen wordt als reserve gemaakt en bewaard.

NB: De beeldjes van de Cliniclowns zijn alleen bij de webshop van de Cliniclowns te koop. De beeldjes zijn niet bij Davinci of anderen te koop.