BLOG

Atelier Davinci ontwerpt en maakt beeldjes, sieraden. Ook als relatiegeschenk.

Welkom op Atelier Davinci’s blog!

Hier vind je alles wat je over mijn bedrijf  wilt weten, bijvoorbeeld wie ik ben, wat ik doe, wat we maken  en hoe we dat maken.
Ook vind je hier beeldjes, sieraden en pakketten met recepten; bij welke gelegenheden je onze beeldjes als cadeau kunt geven en wat je zoal kunt geven tijdens de feestdagen.
Kijk af en toe op onze blog voor het nieuwste nieuws en de leukste cadeau tips.

 

 

vlinder zilver verguld davinci

Wie zijn we eigenlijk?

Voor wie het nog niet weet:
Atelier Davinci ontwerpt en maakt beelden, beeldjes, sieraden, sculpturen, relatiegeschenken en gebruiksvoorwerpen in de breedste zin, in metalen en kunststoffen. Hele mond vol.

We maken beeldjes en nog veel meer…

We zijn een ambachtelijk atelier annex kunstgieterij . Gevestigd in Dreumel (Gld).  We zijn dus geen winkel en niet ingericht op spontaan bezoek, dus bezoek alleen op afspraak.
Ik ben Martin van den Houdt.  Als goudsmid meer dan 12 jaar bij Schaap en Citroen Juweliers werkzaam geweest, in 1995 begonnen met Atelier Davinci.
Sindsdien maken we op ambachtelijke wijze beelden, beeldjes, sieraden, relatiegeschenken  en gebruiksvoorwerpen.
Tenzij anders vermeld ( komt bijna niet voor) zijn de ontwerpen en modellen door ons zelf bedacht en gemaakt. We doen dus echt vrijwel alles zelf.

Wat is dat dan, dat alles?

In het kort: bedenken, tekenen (uit de ‘hand’, maar ook in 3d op de computer), modelleren in was (of op de computer), mallen maken, gieten, afwerken, galvaniseren. Soms maken we graveerplaatjes (doen we zelf), dan is het inpakken en wegwezen. Zo sturen we de mooist gemaakte cadeaus door heel het land. En België.
Doen we voor bedrijven en particulieren.
O ja: 3d scannen en 3d printen doen we ook. Soms vragen we hiervoor hulp. Maar al het tekenwerk en verwerken van de scans doen we zelf o.a. in Blender 3d op een paar Linux machines.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden…

Wat we maken? Beelden, beeldjes, sieraden (mijn ‘oude’ vak), maar ook schalen, asbeeldjes, assieraden en urntjes. Ook wel grotere zaken als een graf en monument.
Ook veel ontwerpen gemaakt voor hele grote bedrijven als flesopeners, klokken, gymbanken en nog veel meer.  Die zijn beter te zien in de Portfolio.
Soms werken we samen met anderen zoals een meubelmaker, een steenhouwer en bronsgieter. beeldjes van Davinci

 

 

 

 

Eigenwijs…

Omdat er vragen kwamen van bedrijven (waar we ook voor werken) die ons vroegen of we ook pakketten maakten met andere, bestaande artikelen, hebben we dit opgepakt op een eigenwijze manier.
We zijn niet naar leveranciers gegaan die al pakketten leveren (de vraagstellers kwamen tenslotte bij ons, anders waren ze ècht wel bij de leverancier die ze al hadden gebleven), maar wilden het uniek houden.
Nee, we zijn zelf op zoek gegaan en vonden een combinatie met Italiaanse recepten, delicatessen  en wijnen juist bij ons passen. Dit is zo links en rechts natuurlijk steeds breder geworden.
Uit mijn persoonlijke verleden heb ik zo hier en daar contacten overgehouden in de Italiaanse horeca-wereld waar ik de beste adviezen van krijg (en me zeggen waar ik de spullen kan halen) zodat ik toch als echte Hollander de beste en lekkerste zaken kan voorstellen.
Eerlijk is eerlijk,  het zijn geen “voor een dubbeltje op de eerste rang” pakketten geworden. Wel eerste rang, dat wel.
Daar zijn we niet eigenwijs in.

kerstpakketten bij Artty davinci

Aantallen…

Vroeger, aan het einde van vorige eeuw, werkten wij alleen voor wederverkopers. Deze werkten weer voor grote bedrijven als Philips en zo. We maakten toen al erg veel ‘corporate identity’ : beelden, awards, sculpturen en sieraden. Noem dat maar cadeaus en relatiegeschenken (veel daarvan kun je in de Portfolio zien).
Ook maakten we toen al veel industrieel ontwerp wat we, net als nu,  al dan niet zelf in productie namen of lieten uitvoeren.
Door de laatste crisis en de enorme opkomst van het Internet is alles compleet veranderd. Veel van de wederverkopers bestaan niet meer, ook omdat de bedrijven nu zelf prima konden inkopen bij de producenten (dus ook bij mij).  Ook kwamen, door het Internet,  kleinere bedrijven bij ons langs om te kijken of we wat voor ze konden maken. Dat kon natuurlijk heel goed.


Nu is het zo dat de Internet verkoop via onze webshops een belangrijk deel van ons werk is geworden. Ook voor de “aantallen” ging dat steeds harder, dus we hebben voor de bedrijven andere shops gemaakt (doen we ook allemaal helemaal zelf). Dat is Art-ty.nl en KerstBeeld.nl geworden.

Je wilt krijgen wat je wilt en niet wat er is…

Een bedrijf als Davinci moet creatief zijn, in bedenken, ontwerpen en maken. Maar ook in het mogelijk maken wat eigenlijk niet mogelijk lijkt. We gaan ver hierin.
Omdat we alles zelf doen worden ontwerpen direct door ons voor de klant gemaakt. Deze zegt dus direct wat hij wil en wij zeggen meteen wat we ervan denken zonder allerlei reclamebureaus of zo die ertussen zitten. Tenslotte is het zo dat wij als maker ook echt weten of iets kan of niet kan. Lijntjes blijven zo lekker kort en dat bespaart een hoop tijd, geld en ergernis.
Zo werken we met alles. Of het nu beelden zijn, sieraden of …maakt niet uit. Je krijgt wat je wilt in plaats van dat je krijgt van wat er (toevallig) is. Wat we nooit vergeten is dat wij de makers zijn van de cadeaus die worden weggegeven.

Uitzondering hierop zijn de sieraden voor particulieren. Die maakte ik vroeger ‘per stuk, per klant’. Jammer genoeg gaat dat niet meer, we zijn er niet meer op ingericht. Daarom werken we met oud-collega’s die de door ons gemaakte ontwerpen prima uitvoeren en de klanten de aandacht kunnen geven die ze verdienen.
Voor bedrijven en instellingen maken we de sieraden nog wel, en met groot succes.